Boganmeldelse: "Vild Jagt"

 

Freddy Wulf

 

Gads Forlag

 

Udgivet: September 2013-09-15

 

224 sider

 

Layoutet er det samme – billederne minder ligner til forveksling – STILEN er den samme! Er indholdet mon også det samme? -Den første bog PROFESSIONEL JÆGER indeholdt eventyrlige beretninger om Wulffs bedrifter – Og er dette blot et forsøg på at koge suppe på de samme hjorte-, okse- og vildsvineben?

Det er muligvis, hvad læsere af forfatterens første bog vil tænke, når de får VILD JAGT i hånden!

Men lad dig ikke narre!

VILD JAGT, "brings it to the next level", som den omrejste eventyrer uden tvivl selv kunne have fundet på at sige! Bogen beretter om de oprindelige befolkningsgrupper som Wulff har besøgt under sine rejser til verdens afkroge, og deres jagtmetoder. Deraf titlen på bogen.

Bemærk ydmygheden i detaljen i de to titler: Wulffs vanvittige eskapader i vildnisset i den første bog blev betegnet som "Professionel Jagt", på trods af, at mandens eventyr om noget var vilde, set med danske briller.

Men de mennesker, der -truet af civilisationen- stadig lever "vildt", de får titlen – og dermed underforstået dedikationen af bogen! Det skinner tydeligt igennem, at disse mennesker har forfatterens dybeste respekt.

Men dette er ikke en etnografisk udredning. Dette er en jagtbog! Ikke om de perfekte bladkugler – men om de "perfekte" (læs effektive) jægere! Generation efter generation oplært i at slå ihjel, for at sikre stammens overlevelse.

Noget af det, der gør udgivelsen af denne bog mest "vigtig", er at den mere eller mindre indirekte sætter fokus på forskellen mellem "jagt" og "fangst”. Problematikken er kompleks, men til stadighed relevant. Ikke mindst i disse tider, hvor der er et sandt ”boom” blandt nye danske jagttegnsløsere – men hvor mange af disse vælger egentlig at slå ihjel for kødets – madens – skyld, som den oprindelige jæger gjorde og stadig gør hist og pist? Og bør dette ikke afføde en tanke eller to?

 

Samlet vurdering: Freddy Wulff gør det igen! –Han bringer i letlæselig form suset fra vildmarken og junglens tætte krat direkte ind til din frikadellefarsbløde lænestol, som du nok skal regne med at befinde dig i, til sidste side af VILD JAGT er vendt.

 

KØB "Vild Jagt" her

 

Freddy Wulff er ikke nogen almindelig mand - og han har ikke levet noget almindeligt liv. Freddy er en usædvanligt sammensat figur: tidligere livgarder og uddannet ØK-mand med tæft for forretning; en rodløs hippie med udlængsel og umættelig nysgerrighed - og stædig og målrettet som jægersoldaten B.S.