Rå rensdyrlever til morgenmad...

I samtale med Freddy Wullf.

Han er blevet kaldt Danmarks vildeste eventyrer har rejst det hele klode rundt – flere gange – har jaget, fisket og samtlet sig igennem tilværelsen i øde og ugæstfri egne kort sagt oplevet eventyret på allernærmeste hold.

Efter succeen med bogen ”Professionel Jæger” har Freddy bevaret momentum. Længere omme i Jagtmagasinet kan du læse anmeldesen af hans seneste udgivelse ”Vild Jagt”…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: - Chico Badillo

 

 

 

Jagtmagasinet har mødt Freddy Wulff på en af hans visitter under hjemlige himmelstrøg – nærmere betegnet i Ebeltoft. 

Tiden i Freddys selskab flyver, og de mange jagtberetninger glider ind og ud af hinanden og fletter sig sammen i et stort motiv, af en personlighed, der ikke minder om noget, jeg tidligere har set. Beretningerne træder i baggrunden, men billedet af personen bag vokser sig stærkt.

- Det er ikke storvildtjægeren, der berømt og berejst vender tilbage og høster ros og anerkendelse fra toppen af safaripoppen.

- Det er ikke jægertypen, vi alle kender én af, hvis historier simpelt hen er for utrolige til at være sande – men som samtidig heller ikke kan modbevises.

- Og det er heller ikke den sørgelige historie om den vilde rebel, der levede eventyret – og døde i det.

Næ – dét her – det er Freddy Wulff. Still going – og tilsyneladende going strong! En bolig i Spanien med en vildorne luskende rundt i haven ved nattetide. En hjortefarm i New Zealand, hvor ”den får alt hvad den kan trække”, for at ”lave” store gevirer. En bogudgivelse her, og et fotofirma dér… Og manden selv, tilsyneladende over det hele. Nu blot i et andet tempo end før, og med lidt mindre fandenivoldskhed. 

 

Noget af det, der gjorde stærkest indtryk på mig, var da han berettede om dem, der – når de mente, at de nu var tilstrækkeligt fortrolige med Hr. Wulff – var kommet hen, og under fire øjne havde sagt noget i retning af, at: ”Nu ville de gerne vide det: Hvor meget af det, du har skrevet i dine artikler, er løgn”?

For at citere manden selv: ”Nogle gange overgår virkeligheden fantasien – og hvis man så fortæller folk om det, ja, så tror de straks, at man er fuld af løgn. Det gør mig skidesur!!”  

Samtalen med Freddy var befriende fri for en nu lettere aldrende charmørs meriter ad kærlighedens stier, og under vores køretur til rutebilstationen i Rønde, hvor Freddy skulle videre til sin fødeby Randers, drøftede vi forskellige forhold omkring dansk jagt. Vi talte om havjagt, opdræt og hjortejagt – og vi talte om den los, han havde opfostret i Mexico, efter at have købt den som ung af nogle lokale, der havde skudt moderdyret. ”Den var som en hund… ” nåede Freddy at sige, inden jeg fik ham afbrudt – det skulle der til engang i mellem – for at høre, hvad han egentlig havde lavet i Mexico.

Wulff holder en lang kunstpause, og lader mig lige forcere det krappe sving, landevejen foretager udfor Kalø slotsruin – hvorefter han læner sig ind over gearstangen, kigger på mig med drilske, øjne fulde af liv og siger: Sig mig, har du nogensinde haft en Mexicansk elskerinde…?!

Hvor er det godt, at man – når man nu ikke selv fik taget sig sammen til at kaste alt fra sig og springe ud i eventyret – har mennesker som Freddy, der har taget opgaven på sine skuldre.

At vi så endda kan få lov til at tage del i hans oplevelser gennem hans nye bog, er blot yderligere et plus.

 

 

Om Freddy Wulff:

 

Freddy Wulff (f. 1945) er opvokset i Dronningborg ved Randers, men har tilbragt hovedparten af sit liv som bl.a. minearbejder, professionel jæger, eventyrer, reporter og fotograf rundt om i verden. I dag fordeler han sin tid mellem Sydøstasien, New Zealand og det nordlige Spanien.

 

 

Herunder fotos fra bogen "Professionel Jæger"

Anskudt Vandbøffel angriber!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: - Lars Bjørn

 

Freddy fremviser en håndfuld haler fra kronvildt - trofæerne ? Tjaa de ligger derude endnu...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto - J.B.

 

Linedans i regnskoven med halv Gemse på nakken...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto - Bild Alsbirk

 

Spydfanget kæmpeål - de ål er kendt for at kunne vokse sig ENORME og opæde alt som kommer forbi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto - J.B.

 

Et vildt svin renses i skoven - der kom kun mad på bordet hvis jagten lykkes...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto - Bild Alsbirk

 

Fotos er taget fra bogen "Professionel Jæger" med forlagets godkendels