Pramjagt med Skovskolen i Nødebo.


Hos Skovskolen i Nødebo har de deres egen jagtforening, som står til rådighed for eleverne på uddannelserne, som er en del af Københavns Universitets - SCIENCE - fakultet.
 

For et lille medlemskontingent får eleverne adgang til jagtpramme og lokkeænder, så de kan drage mod Roskilde Fjord for hovedsageligt at jage ænder, hvor bestande af hvin -, grå - og krikænder trækker.
 

Pramjagt på fiskeriterritorriet er ganske gratis, dog er der visse regler og farlige elementer, som gør pramjagten meget krævende for nyjægeren. Jagtsæsonen på de fleste trækkende ænder strækker sig fra september til januar, så varmt tøj og waders er et must.
 

Af regler om jagt på fiskeriterritoriet er det vigtigt, at jægeren skal være flydende, altså side i prammen, når der jages. Pramjagt må ikke udføres indenfor 500 meter af område med status som byzone, ligesom der ikke må drives pramjagt mindre end 100 meter fra sommerhusområder.
Der findes flere regler om jagt på fiskerriteritoriet og forskellige regler afhængigt af bådtype og område, hvilket vi anbefaler man læser mere om i "lærebogen til den obligatoriske jagtprøve" af Naturstyrelsen, inden man overhovedet tænker på at begive sig ud på pramjagt.

 

Fordelen ved Skovskolens jagtforening er, at der er flere elever, som er erfarne pramjægere, og ønsker at hjælpe nye jægere såvel som uerfarne pramjægere med ud på vandet, fordi man sammen med erfarne jæger nemmest lærer alt det vigtigste omkring regler, opsætning af lokkeænder og tips i forbindelse med pramjagt, som for mange jægere virker som en krævende jagtform.
 

Er du nyjæger, og har du lyst til at prøve kræfter med de trækkende ænder. Da anbefaler vi, at du tager kontakt til Skovskolens jagtforening eller forhører dig på Nyjaegermentor.dk, der er en ny hjemmeside, der sætter erfarne jægere sammen med nye jægere.

 

 

Dagens fangst: 3 hvinænder på en smuk morgen i december.
 

Hos jagtmagasinet ønsker vi alle nye jægere held og lykke med udførslen af pramjagt.

 

Ny riffeljæger boot camp Kroatien 2018:

Læs mere